Turkietblogg

Turkietblogg

Vecka 17

Publicerad 2015-09-26 06:26:59 i Hemma i Sverige,

Idag rusar vi in i vecka 17! Ja rusar, så känns det. Jag blir nervös av att det går så snabbt. Kommer jag vara förberedd vid förlossningen liksom? Om man nu kan bli det. 

Jag har börjat känna att det är jobbigt att ligga på mage, vilket jag gör mycket. Det känns nästan som att jag kvävs eller kväver den där "bollen" i magen. Det är väldigt obekvämt i alla fall. En sak jag märkte tydligt igår vid promenaden med hundarna var att jag inte orkade med mitt vanliga tempo med mina långa ben. Så fort jag försökte få upp flåset så blev jag alldeles yr. Jag får dra ner på tempot och myspromenera istället. Det gick så klart också men hundarna är vana vid annat så jag fick kalla tillbaka dom hela tiden när de hamnade för långt fram haha. En annan sak är att fötterna har börjat svullna. Jag var på språng rätt mycket igår. Promenad, gräsklippning, ogräsrensning, allt... På kvällen hade jag lite tryck i fötterna och när jag såg ner på dom var de svullna. Inte någon positiv upptäckt haha! 
Det får nog bli stödstrumpor när vi flyger  till Turkiet i oktober som en gammal tant ;)


Iyi bayramlar

Publicerad 2015-09-25 06:35:15 i Hemma i Sverige,

Igår startade den muslimska offerhögtiden. Eftersom vi inte kunde åka under bayram detta året så får vi fira som vi kan i Sverige istället. Igår morse började vi dagen med en brakfrukost. Tv:n står på och de turkiska nyheterna. Det är rätt roligt att kolla på nyheterna under bayram. Det är djur som kommit lös och sjukhusen har fullt upp kan man säga haha. Alla som skär sig dessa dagarna nu på sina sylvassa knivar de använder när de ska slakta. 


Bayram handlar mycket om kött. Man slaktar ett djur. En tredjedel av köttet ska man ha själv, en tredjedel ska man dela med sig av till vänner och familj och en tredjedel ska man ge till fattiga. Burak vill slakta ett djur när vi kommer ner i oktober. Det kan man göra när man fått ett barn eller i vårt fall att vi väntar barn. Det köttet får dock vi inte röra utan hela det djuret ska gå till fattiga familjer. Mycket fin gest. Jag minns min allra första bayram. Då var det min och  Buraks uppgift en kväll att dela ut den tredjedelen som ska gå till fattiga. Det kändes så jäkla bra i hjärtat men samtidigt är det svårt att glömma ögonen hos de familjer vi gick till. De blev otroligt glada och tacksamma över det där köttet men det gick inte och missa sorgen och hopplösheten i deras ögon. 

Vi får aldrig glömma hur otroligt bra vi har det i Sverige. Här äter vi kött till varenda måltid och inte är det några problem att gå till slaktaren och bunkra upp med kött som vi gjorde igår. Burak köpte 6,5 kg nötkött, 2 kg lammfärs och ett halvt lamm. Det fick bli vår bayram på detta viset denna gången.

Tillbaka till jobb

Publicerad 2015-09-23 16:29:10 i Hemma i Sverige,

Nu har jag gått tillbaka till mina jobb och det känns helt underbart!! Jag älskar att jobba och att vara ledig när man är ledig! När jag pluggar blir jag en deprimerad själ. Burak märker det så tydligt så det är skrämmande. Jag njuter av varje timme nu och har redan fått bokat fulla veckor. Jag har aldrig varit orolig för jobb för jag har alltid haft jobb och kommer alltid ha för jag tar mig an det mesta. Dessutom jobbar jag och Burak rätt lika tider nu och det gör det hela bara ännu bättre. 

Min last idag!!


Om

Min profilbild

Rebecka Yücel

Turkietblogg. En blogg om min och min mans liv i Sverige efter livet i Turkiet. Renovering av huset och väntan på en liten i magen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela