Turkietblogg

Turkietblogg

Måndag 30 april 2012

Publicerad 2012-04-30 13:11:40 i Alanya 2012,

Hejsan allihopa!
Blev inget morgoninlägg idag så det får bli ett eftermiddagsinlägg istället.

Jag sitter för tillfället och tar en liten paus i soffan. Har röjt i vår garderob. Jag och Burak delar på en och det säger ju sig själv att tillslut blir det kaos. Alla våra kläder var helt blandade. Vi har en varsin sida och jag erkänner, Buraks sida har hållt ganska bra ordning. Det var min sida som tillslut välde över. Är ju lite skillnad på klädernas mängd, så att säga. Antaligen håller inte ordningen i sig så länge men det ser bra ut för nu ;)

Hela morgonen har spenderats till fots.
Vi har varit på banken med frågor, sedan skattekontoret för att fixa mig ett skattenummer, sedan tillbaka till en annan bank för att ta ut alla mina pengar för att kunna sätta in på ett nytt, turkiskt bankkonto. Det gick inte ta ut den mängd jag behövde för min bank "spärrar" tydligen det? Inget jag visste. Så vi gick till en bankomat för att ta ut. Nahe, då får jag max ta ut 2000 lira om dagen. Jaha. Jag fick i allefall 2000 lira i näven idag och sedan får jag ta ut 2000 lira imorgon osv... Jädra farande hit och dit men nu har vi i alle fall påbörjat mitt visumfixande. Det känns skönt! Snart är det ju faktiskt dags! Ska bli så skönt när man har den blå boken i näven och sex månader framför sig utan att behöva tänka på sådant här.

Igår var det fotboll igen.
Besiktas mot Fenerbahce som slutade 1-2. De satt långt inne målen men skönt att de vann! Kan dock inte kalla det för en fotbollsmatch. Tror det delades ut 14 gula kort. Men spännande.
Dessutom passade jag på och festa till det lite igår när vi ändå var på ett fotbollscafé. Tog en köftetallrik med pommes. Mumsigt värre! ;)

Vi hörs igen!

God morgon söndag 29 april

Publicerad 2012-04-29 09:07:36 i Alanya 2012,

God morgon allihopa!
Är man trött på ägg så kan man alltid äta bulgur till frukost. Vilket jag gör nu haha.

Känner att jag bloggar så dåligt. Kör mina vanliga godmorgon inlägg sedan försvinner jag till stranden och kommer tillbaka med Burak och då har vi så fullt upp med att ta igen alla kramar så blogginlägg hinns inte med. Men jag sammarfattar ganska bra i mina godmorgon inlägg.

Jag måste ha något konstigt fel på min mage alltså. Varje dag, någon gång under dagen, får jag sådant knip. Speciellt efter maten. Uppblåst mage i stort sätt hela dagen. Ibland får jag till och med besöka damernas mycket, mycket snabbt. Håller ju mig undan alla mjölkprodukter för min mjölkmage men nu känns det som att varje gång efter jag ätit bröd, pasta, bulgur och detta, så blir det samma effekt som när jag får i mig mjölk. Antingen är det något jag inte tål eller har jag en tarm som är extremt känslig för minsta lilla. Jag vet knappt vad jag ska äta längre. När jag bara äter sallad med tex tonfisk så säger inte magen någonting. Då mår jag jättebra! Men minsta lilla mjölk eller mjöl så säger magen ifrån. Skulle det vara så att jag inte tål vissa produkter så kommer det fasen bli problem här nere. Ingen hade ju en aning om vad laktos var när jag kom och lät yogurt och detta vara under en bjudning.

Tillbaka till gårdagen!
Herregud, vad varmt och underbart det var på stranden igår! Jag tog mig minsann ett dopp igår också. Så skönt! Väntade tills Burak slutade och vi gick hem tillsammans vid klockan sex. Duschade och åt vår "smarriga" soppa. Sedan kollade vi några avsnitt på serien "The walking dead". Vi kom in på första avsnittet i andra säsongen igår. Riktigt bra serie för zombieälskare som oss! Sedan kom Buraks bror och kusin över på en liten snabbtitt.

Åh, jag är så glad över mina nya rengöringsmedel! De förra luktade gott men när jag gick till stranden och kom tillbaka så luktade det inte längre. Dessa nya medel luktar verkligen! När vi öppnade dörren igår slog en nystädad lukt över oss! Nu är Rebecka lycklig ;) Vi skojade igår att Burak snart får lägga in mig på rehab för mina städproblem. Ja jissus..
Burak sa en väldigt rolig sak till mig häromdagen.
- När jag har varit någonstans och sedan kommer tillbaka hem. Då förstår jag hur städat och rent vi har!

Nu ska jag dricka mitt kaffe och bara ta det lugnt några timmar med lite internetsurfing och så :)

God morgon från ett Alanya med sol och klarblå himmel med en temperatur på 22 grader just nu! Idag blir ytterliggare en riktigt varm och härlig dag!

God morgon lördag 28 april

Publicerad 2012-04-28 08:56:11 i Alanya 2012,

Idag var det svårt att slita sig från sängen!
Men ändå kan jag inte somna om när Burak går. Det blir så tomt och ensamt! Mitt hjärtegull!
Min dag har i alle fall börjat så att jag diskat undan, slängt in en maskin tvätt, hängt ut sängkläder på vädring och börjat på en av toaletterna. Det är i stort sätt vad mitt liv går ut på nu. Städa och göra fint på förmiddagen, sedan göra vad jag känner för på eftermiddagen. Men det är fan inte nyttigt och städa så mycket som jag gör. Helt ärligt. Jag har börjat få fobi för skit och mög. Ser jag att det är skitigt någonstans i någon vrå VIPS, så är jag där med medel och trasa. Golven glänser men ändå ska jag moppa en gång till. För luktens skull ;) Haha. Har blivit beroende av att det måste lukta gott. Går ibland och sprutar bara för att det ska lukta medel. Herregud... Jag är skadad!

Igår blev det som sagt några timmar på stranden!
Gud, vad varmt det var igår! Jag var tvungen att bada och jag blev så glad att jag gjorde det. Först när man doppade tårna var det HY! Men sedan gick det snabbt över och jag kan nog säga att det var en 22 grader i vattnet. När man väl kommit i var det helt underbart! Tror det får bli ett dopp idag också. Älskar att bada!

När Burak kom hem från stranden, duschade och klädde han sig snabbt, sedan begav vi oss till Kipa för shopping! Jag har nämligen gjort slut på mina rengöringsmedel av alla dess slag..... Hehe......
Det blev mycket shopping.

Stor dunk med medel till golvet
Stor dunk sköljmedel
Glasrent med påfyllning
3-pack tonfisk
6-pack pulvergrädde
12-pack ägg
Stor kycklingsalami
2-pack Kakao
6 påsar soppor från Knorr
En påse ris
1 liter mjölk

= 50 lira exakt, ca 200 kr

Detta måste väl ändå ha varit en bra shopping i och med alla medel också?
Jag tror det i alle fall. Som sagt, jag försöker fortfarande lära mig vad som är billigt och inte.
Burak sa att det var bra och det får jag lita på.

Sedan stannade vi faktiskt och tog med oss hem en varsin kycklingkebabrulle! Så goda! Kan äta dom varje dag!

God morgon från ett Alanya med strålande sol och klar himmel med 19 grader :)

Om

Min profilbild

Rebecka Yücel

Turkietblogg. En blogg om min och min mans liv i Sverige efter livet i Turkiet. Renovering av huset och väntan på en liten i magen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela