Turkietblogg

Turkietblogg

Vad Burak tycker om Sverige så här långt..

Publicerad 2014-11-27 05:58:19 i Hemma i Sverige,

Jag tänkte berätta för er vad Burak känner om Sverige nu när han varit här i 5 månader.

1. Han tycker vi har sjukt billig mat om man bortser från grönsaker och frukt.

2. Han gillar livet vi människor i Sverige lever. Vi tjänar pengar, vi kan äta vad vi vill till kvällsmat, vi jobbar 8 timmar om dagen och har sedan ledigt resten av kvällen, man bryr sig bara om sitt och lägger inte näsan i blöt. 

3. Att alla har djur och djuren mår bra och är en familjemedlem.

4. Att kvinnor jobbar mycket! Till och med när de är gravida. 

5. Att folk är ärliga. 

6. Han tycker det är roligt att vi går med våra matlådor till jobbet haha. 

7. Alla våra system som faktiskt gör att vi kan må bra här i Sverige och inte vara rädda för att bli lämnad utanför systemet, om man säger så. Då menar jag att vi har vår sjukhusförsäkring, vår a-kassa, föräldrapenning.. Osv. 

8. Att vi har cykelvägar och att vi bär reflex.

Det kommer mera..


En månad som gifta

Publicerad 2014-11-18 15:22:26 i Hemma i Sverige,

Idag har jag och Burak varit gifta en månad.
Helt otroligt. Man trodde ju aldrig att man skulle bli gift, haha. Jag och Burak tog en ledig förmiddag för att åka och fixa nytt pass till mig. Det gick hur smidigt som helst. Burak blir lika förvånad alltid när vi ska göra sånt här i Sverige, att det är så otroligt smidigt. Ja, jag kan ju inte annat än och hålla med när man bott i Turkiet.. ;) Jag och Burak har ju lite planer på att ev åka ner till Turkiet och det tar ju några veckor för ett pass att fixas. 

Vi tror att vi nu kommit på var vi ska åka på smekmånad.
Det blir antagligen en kryssning i Medelhavet. Vi har kollat på olika rutter och den som känns mest intressant är Genoa-Rom-Barcelona-Marocco-Tenerifa-Madeira-Malaga. Vi vill ju se mycket och på en kryssning får vi ju se hur mycket som helst! 

Burak fick en liten present imorse pga vår en månaders dag. Detta kommer dock inte bli någon tradition! Det var bara för denna gången ;)

Piss & skit!

Publicerad 2014-11-17 10:05:31 i Hemma i Sverige,

Fick tillbaka mitt prov på geometri.
Klarade inte det. Känns verkligen piss och skit alltså! Blir så arg och vill böla som en snorunge! Jag blir så frustrerad av att vara sämst på matte när det krävs för att man ska vara behörig. Kunde jag inte varit sämst på typ turism och resor? Nej, där var jag bäst.. 

Varför finns det inte ett yrke som heter turist?
Där hade ju jag varit bäst! Haha


Om

Min profilbild

Rebecka Yücel

Turkietblogg. En blogg om min och min mans liv i Sverige efter livet i Turkiet. Renovering av huset och väntan på en liten i magen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela