Turkietblogg

Turkietblogg

Promenad i solen

Publicerad 2015-03-29 14:36:29 i Hemma i Sverige,

Det regnade så fruktansvärt imorse när vi vaknade.
Vi trodde aldrig att solen helt plötsligt skulle komma fram. Vi tog tillfället i akt och tog oss ut i härliga skogen. Oj, vad det har knoppat sig och vi såg lite snödroppar. Att våren är på ingång gör mig så glad! Vi diskuterade på promenaden att vi minns knappt vintermånaderna, att vi bara lever under resten av året. Det är nog väldigt typiskt svenskt. Man ser ju inget folk på vintern. Idag på promenaden träffade vi säkert 20 pers. Vilken lycka! 







Jag och Burak avviker ofta från stigar för att hitta nya smultronställen. Det känns roligare och jag har ju gått på dessa stigarna i 25 år. Vi hittade en gammal bil och vi funderar på hur länge denna bilen stått här? Varför lämnar man ens en bil i skogen? Haha. Den ser ut att ha varit en cool bil i alla fall :)

Lövbiff i krämig svampsås

Publicerad 2015-03-27 13:13:00 i Recept & livsstil,

När det kommer till pastasås är jag otroligt dålig på att variera mig.
Man kör det säkra kortet med köttfärssås. Egentligen är man dum för det finns ju tusen olika sätt att göra en god pastasås på. Man kan ju ha vegetariskt, fisk och skaldjur, skinka eller oxkött. Det är bara att experimentera. Det gjorde jag och det resulterade i en bombsäker middag som kommer gå hem hos alla. Man kan ha den till vardags och fest.
 
Lövbiff i krämig svampsås
5 skivor lövbiff
10 färska champinjoner
½ purjolök
1 vitlöksklyfta
4 dl matlagningsgrädde
1 svampbuljongtärning
Salt
Svartpeppar
Soja
 
Fräs purjolöken och vitlöken i en panna tills de fått fin konsistens. Skiva champinjonerna i bitar och tillsätt i pannan. När det gojsat till sig, strimlar man lövbiffen och lägger i. Tillsätt matlagningsgrädden och buljongtärningen. Smaka av om du behöver mer salt och ev. lite svartpeppar. Någon droppe soja är bra för att såsen ska få lite färg. Låt puttra en stund. Servera med tex. bandspagetti fullkorn.
 
 

Våffeldagen

Publicerad 2015-03-26 05:50:52 i Recept & livsstil,

Igår var det den härliga våffeldagen.
Visst är det konstigt? Att man kan bli så sugen bara för att någon utsett dagen till våffeldagen. Annars brukar man inte sukta efter det. Det var hur gott som helst med lite våfflor. Vi pratade på jobbet tidigare under dagen vad man helst har på. Några sa nutella, andra sa vaniljglass, en del äter det som matvåfflor.. Jag däremot, äter endast våfflor med vispad grädde och hallonsylt. Det är så jag vill ha mina. 
Hur vill du ha dina?
 
 
 

Om

Min profilbild

Rebecka Yücel

Turkietblogg. En blogg om min och min mans liv i Sverige efter livet i Turkiet. Renovering av huset och väntan på en liten i magen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela