Turkietblogg

Turkietblogg

Hemsk dag & natt

Publicerad 2015-12-31 14:08:55 i Hemma i Sverige,

På måndag hade jag tid för en undersökning av min lilla vovve.
Efter denna natten gick det inte att vänta längre. Klockan 8:00 imorse hängde jag och mamma på låset till Hässleholms djursjukhus. Nu klockan 14:00 är vi hemma igen. Utan hund. Jag fick ta beslutet att låta henne vara kvar för att de behövde ta flera blodprover och påbörja någon sorts av medicin och sedan se om hon blir bättre eller inte. Dessvärre hade de inte magnetröntgen i Hässleholm så de kunde kolla varför hon får krampanfall. Däremot kommer de skicka oss vidare till Helsingborg för en sådan röntgen. Just nu visade hon tecken på ryggsmärtor så det måste först och främst behandlas. Det skär i hjärtat att min lilla fis är kvar och jag är här men nu är äntligen en utredning påbörjad i alla fall. Bara hon kommer hem glad och lycklig igen. Det är det enda jag önskar. Det blir långa timmar till imorgon och väntan på samtalet. Svarar hon bra på medicinen de ville ge henne så kan jag hämta henne redan imorgon.

Turkiska böckerna

Publicerad 2015-12-30 11:10:55 i Hemma i Sverige,

Frivilligt sätter jag mig ner på lediga tider och pluggar turkiska. 
Jag måste fixa detta nu! Jag känner att jag nästan blir tokig över hur in i vassens svårt det är. Mitt turkiska ordförråd är riktigt stort och brett. Det jag kämpar ihjäl mig med är meningsuppbyggnaderna. Eftersom vi har digiturk kollar vi mycket på turkisk tv på kvällarna. Jag koncentrerar mig så mycket när de pratar men oftast går det för snabbt att jag tillslut tappar det. Jag behöver knäcka koden. Men efter halva boken har jag fortfarande inte knäckt koden. Det är böckerna vi köpte när jag studerade turkiska på distans. Jag gick aldrig klart kursen eftersom jag jobbade när lektionstiderna var. Hamnade efter hela tiden. Hade hoppats på att en turkiskakurs kunde startat lite närmre här jag bor. Alla ligger i Malmö. 

Nej, en dag ska jag lyckas! Och när koden släpper ska jag ringa min svärmor direkt och prata om allt vi velat prata om i alla år men alltid haft Burak emellan oss som tolk. 

Ni som har lärt er eller håller på att lära er turkiska. Hur pluggar och tänker ni?

Vecka 32

Publicerad 2015-12-28 12:04:34 i Hemma i Sverige,

Idag går vi in i vecka 32. 
Nu känner man att man har börjat förbereda sig mer i sitt huvud. Man packar skötväskan, man tänker på allt man behöver ha hemma, när man ska sätta ihop sängen.. Osv. Jag märker även tydligt att jag har fått koncentrationssvårigheter. Det är för att jag tänker så himla mycket nu. Nu har jag blivit så nyfiken på hur den lilla krabaten kommer se ut men framförallt vad det är för någon. Burak är extremt stark och tålmodig så han bara sneglar på mig och ler när jag börjar prata om det haha! 

Vanliga vardagssysslor har blivit sjukt ansträngande och hur svårt kan det vara att få på och av sina strumpor?! Många gånger får Burak hjälpa mig haha. Man skrattar gott åt dessa "smågrejer". 

Jag har även börjat få svag mollande mensvärk. Det är tur 1177 finns om man har frågor och inte vågar lita på internet. Det är helt enkelt förvärkar. Livmodern tränar sig inför förlossningen. Spännande!

Annars mår vi bra på alla sätt och vis :)

Om

Min profilbild

Rebecka Yücel

Turkietblogg. En blogg om min och min mans liv i Sverige efter livet i Turkiet. Renovering av huset och väntan på en liten i magen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela