Turkietblogg

Turkietblogg

Ezan

Publicerad 2015-02-26 20:01:40 i Det typiska Turkiet,

Ezan är det turkiska ordet för bönen, då när minareten ljuder.
Jag saknar ljudet av en minaret varje dag. Speciellt om det är någon som sjunger riktigt bra. Hela jag bara stannar upp, njuter och tänker. En glädje sprids över hela min kropp och jag känner ett ljus som omslingrar mig. Jag tänker på stunden just då, om hur det känns som att alla problem lättar. Jag tänker på min underbara man, hur viktigt detta är för honom. Det är nästan som att han överför sin känsla till mig. Jag känner hans glädje, jag känner hans lugn. 
 
Under utropet kallar man folket till att be. 
 

Björnbärskaka

Publicerad 2015-02-26 19:38:03 i Recept & livsstil,

Typiskt mina torsdagar att börja baka då Burak jobbar länge.
Idag tog jag upp ytterligare en påse björnbär från frysen. Det börjar minska. Jag tänkte bara att det skulle vara något enkelt och snabbt. Därför blev det lite som en sockerkakssmet som jag bara la björnbär i.
 
Smeten
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
50 g smör
2 dl björnbär
 
Smält smöret, häll i mjölken och låt svalna. Vispa ägg och socker poröst. Bland vetemjöl och bakpulver i en bunke. Häll sedan äggblandningen och smörblandningen med vetemjölet och bakpulvret. Rör till en smet. Häll i en smord rund form. Lägg björnbären på och låt sjunka ner lite. Sätt in i ugnen 30 min på 175 grader.
Servera med extra björnbär, grädde, vaniljsås eller glass.
 

Demonstrationerna runt om Turkiet

Publicerad 2015-02-24 09:36:00 i Hemma i Sverige,

Just nu försigår det demonstrationer runt om i Turkiet.
Det var sedan en 20-årig flicka slogs ihjäl och brändes efter ett våldtäktsförsök. Mordet utlöste en proteststorm främst bland turkiska kvinnor men även många män. De demostrerar för de kvinnliga rättigheterna i landet och kvinnorättsorganisationerna sätter nu hög press på presidenten Erdogan. I helgen marscherade turkiska män iklädda kjolar i Istanbul mot kvinnovåld. Heja Turkiet!!
 
 
dn.se

Om

Min profilbild

Rebecka Yücel

Turkietblogg. En blogg om min och min mans liv i Sverige efter livet i Turkiet. Renovering av huset och väntan på en liten i magen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela