Turkietblogg

Turkietblogg

Lördag 30 juni 2012

Publicerad 2012-06-30 11:18:27 i Alanya 2012,

Ursäkta min lilla frånvaro.
Jag har faktiskt inte haft något att blogga om :-)
 
Min dag igår bestod av att städa lite "grövre" och det blev så fint här. Buraks lillebror är ju som sagt här och då vill jag gärna ha lite ordning och rent, fastän jag vet att han inte bryr sig. JAG bryr mig ;-)

Sedan gjorde jag lite chokladmousse som fika igårkväll. Magisk som vanligt!
Det var min gårdag.
 
Imorgon får vi ytterliggare besök.
Buraks mamma och syster har vägarna förbi och tänkte besöka oss några dagar. Det ska verkligen bli spännande! De får se hur vi bor och hur vi har det fastän vi bor "olagligt" tillsammans. Vi är ju varken förlovade eller gifta. Hoppas allt ska gå bra ändå! Nu har mitt stora problem blivit, vad tusan ska jag göra för mat? 
När de kommer på söndag och fram till onsdag så kommer jag få stå med middag för mamman, syster, de 2 bröderna som också är i Alanya och 1 kusin. Det blir 8 personer sammanlagt under middagarna och det står verkligen helt stilla i mitt huvud! Det bästa hade ju varit något bufféaktigt. Turkar äter väldigt mycket och länge. De kan sitta i en timme och äta med pauser. Jag får leta runt på internet idag och förbereda och så får jag åka och shoppa ikväll.
Kom gärna med tips!

Annars stråååålande sol och 30 grader.
 

Med denna bild sammanfattar jag min gårdag ;-) Hemmafrun i full fart!

Torsdag 28 juni 2012

Publicerad 2012-06-28 10:42:53 i Alanya 2012,

Hejsan på er allihopa!
Här är jag i fullt tjoo med att försöka förstå mig på många viktiga papper.
 
Det var då fan vad allt ska vara komplicerat. Och inte en jävel har svar, ta mig fan. Ja, jag spricker snart av ilska som ni kan förstå. Man hör 1000 olika saker från 1000 olika personer, telefontider är ju bra om man någonsin hade kommit fram! Om jag blir knäpp i min skalle. Vart man än ringer så får man även där 1000 olika svar. De har ju inte ens själva koll på vad som gäller. Det är inte konstigt att det blir komplicerat då. Jävla bajs.
 
Jag hatar att känna att det inte finns en lösning, eller vart man överhuvudtaget ska börja någonstans. Huvudet står still men igår och idag blir en sak från listan bockad i alle fall och har vi det sedan i handen så har vi ju det och vi kommer behöva det så det är ett steg på vägen. I rätt riktning.
 
Ni förstår säkert inte ett skit av vad jag menar men jag vill hålla på det lite till. Det kommer senare :-) När vi fått iordning allt och i alle fall kommit en liiiten bit på vägen. Detta gör kaos i mitt huvud! Vill bara att allt ska gå som på en räkmacka men sådan tur ska vi väl inte ha?
 
28 grader och strålande sol!
God förmiddag!
 
Vädret fortsätter som det ska :-)

Bloggar jag läser

Publicerad 2012-06-27 10:45:38 i Alanya 2012, Ni frågar, jag svarar,

Tänkte dela med mig utav vilka bloggar jag läser för er som gillar att läsa bloggar!
Jag själv älskar att läsa bloggar! Mina förmiddagar varje dag går ut på att läsa bloggar :-)
Jag tycker det är inspirerande, intressant och relaxande.
Roligt att läsa om andras tankar och funderingar, intressen och verklighet :-)
 
http://sandmellantarna.com
Kvinna, bosatt i Alanya med sin turkiska man och deras barn, Alex. Hennes man driver, om jag förstått det rätt, utflyktsföretaget "Sherlock Holmes Travel Agency". Hon skriver om sitt liv som "lyxhustru, hemmafru", mycket roliga inlägg om tex. kulturkrockar och att turkar är turkar, som sagt ;-) En blogg med mycket fina bilder på vårt underbara Alanya.
 
http://happygrey.blogg.se/
En barndomsväns vackra flickvän. Har mycket kloka tankar och funderingar. Skriver om vad som sker i mina hembygder och att folk borde vara mindre bittra, vilket jag verkligen kan hålla med om! Hon har lite samma syn på livet som jag.
 
http://blondinbella.se
Alla vet väl vem Blondinbella är? Jag mår bra av att läsa hennes blogg. Hon peppar unga tjejer genom sin blogg att följa sina drömmar, försöker ge inspiration till dem som "fastnat" lite i livet, jobbar för att ta bort sjuka ideal.. Ja, hon hjälper helt enkelt unga tjejer genom hennes väl genomtänkta inlägg. Hon är en riktig förebild!
 
http://jamilja.blogg.se
Ytterliggare en turkfru. Skriver om sitt liv i Alanya tillsammans med sin man och sina två barn, Selma och Atakan. Skriver om en "vanlig" turkfrus vardag som kan bli tuff ibland och delar med sig av verkligenheten bra. Virkar även mycket så som filtar och små söta kläder till barn. OM jag vill ha när jag själv får barn.
 
http://www.louiseiturkiet.blogg.se
Louise som bor i Side, ca 1 timme från Alanya. Bloggar om sitt liv tillsammans med sin pojkvän och deras jobb i "Marias butik" i Side där de säljer kläder. Intressant att läsa hennes blogg då jag kan känna likadant som henne ibland.
 
http://maaarre.blogg.se/
Marre i Alanya säsongsjobbar på Hasir i Damlataş. En restaurang vid den stora regnbågsparken , tennis- och basketplanerna. Jobbar och bor ihop med sin turkiska pojkvän. Skriver om sitt liv på restaurangen, om alla människor hon träffar och även med henne kan jag känna att man känner likadant ibland. Dock dåligt av mig att jag aldrig varit och hälsat på tösen! Måste göra det någon dag!
 
http://vikingkiz.blogg.se
Sofie som lämnade Helsingborg för att bosätta sig i Trabzon. Skriver om det "verkliga" livet i Turkiet, det som man inte ser på turisterorter som tex. Alanya.
 
http://varanlillagosse.devote.se
Min kusin Martina som bara för några månader sedan födde sitt första barn, en liten gosse Alvin. Skriver om sitt liv med sin pojkvän och deras gosse, husplaner och givetvis blir jag uppdaterad om vad som händer hemma ;-)
 
http://gaybloggen.com
Många vet ju även vem gaybloggaren Amir är? En bög som bor i Malmö tillsammans med sin pojkvän och hund. Otroligt roande blogg om hans "hemmafruliv". Båda är vi som sagt "hemmafruar" så även med honom känner man likheter. Alltid önskat att jag haft en bögvän. Haha.
 
Det var de flesta av bloggarna jag läser. Ramlar in på många olika varje dag men dessa är de jag följer. Många Alanyabloggar som ni kan se men det blir ju så :-)
 
Har ni något tips på någon mer bra blogg får ni gärna tipsa!
 
 

Om

Min profilbild

Rebecka Yücel

Turkietblogg. En blogg om min och min mans liv i Sverige efter livet i Turkiet. Renovering av huset och väntan på en liten i magen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela