Turkietblogg

Turkietblogg

Tänk på detta när ni reser till Turkiet

Publicerad 2012-02-29 16:47:16 i Ni frågar, jag svarar,

Utdrag från ett blogginlägg hos http://jamilja.blogg.se

Sedan skulle jag vilja göra en uppmaning till alla er som reser till Turkiet.

Man bor på sitt hotell(som inte alls får speciellt mkt av resebyråernas förtjänst på biljetterna), kanske ligger vid poolen om dagarna (som personalen städar och underhåller varje dag), kanske ingår frukost i priset (som hotellet tjänar pengar på men inte personalen som serverar den)...
En personal tjänar ca 700 lira i månaden, beroende på rank. Städarna tjänar ca 500 lira i månaden.
Dessa personer är beroende av gästernas dricks för att få en någorlunda lön.
Servitörerna i resturangen/baren är oftast helt beroende av att gästerna äter på hotellet då de jobbar med provision, dvs att de får en liten del av vad som säljs. oftast 9-10% av det sålda.
I Turkiet ger man dricks, även turkar. Så det är inte något som turisterna luras på att göra.
Alltför många är kassa på  lämna dricks. När dricks inte lämnas så tjänar personalen som servar er inte mkt pengar. Fast det var inte dricks jag skulle prata om, jag skulle tala om att inte köpa något ALLS på ett hotell man bor på.
När gästen inte köper ens en liten vattenflaska eller kaffe  så är detta ett hån mot personalen, för då tjänar dom oftast inget alls på gästen som dom jobbar för.
Många klagar på att man ite får ta med vatten osv till poolområden på hotellen, men personalen måste faktiskt göra något för att tjäna pengar.
De kanske frågar varje kväll om att äta i restaurangen, bli inte så arga, de är vanliga människor som vill tjäna pengar. Det är ingen som dör av att köpa en måltid på hotellet de bor på. Vill man inte äta på hotellet alls så kan man iaf ta en kaffe eller dricka. Gynna hotellet du bor på! Det är min uppmaning...


Jag är redo!

Publicerad 2012-02-29 14:07:35 i Hemma i Sverige,Så där, ja! Jag är redo!
Då var väskorna packade! 40 kg och handbagage. Tur man inte släpar mycket på väskorna. Då hade jag inte vetat hur det skulle gått till. Haha. Med en arm som gör ont vid varenda rörelse. Mamma följer väl antagligen med mig in på flygplatsen fram till disken. Sen sköter det sig fint :)

Ikväll ska vi ut och äta på Black 'n' white i Sölvesborg som en liten avslutning. Behöver en rejäl stek och bearnaisesås innan jag drar. Det kommer det bli tomt på hemma hos oss i Alanya ett tag framöver.

P-stav in och frukost ner

Publicerad 2012-02-29 13:04:56 i Hemma i Sverige,

Då var P-staven insatt och frukosten nere.
Sån tur väl var ringde jag igen och lämnade ett meddelande. Barnmorskan i Sölvesborg hörde meddelandet med en gång och kunde ringa  upp. En halvtimme senare var jag och satte bedövning och två timmar efter där sköt vi in den. Jag säger bara aj, aj, aj, vad jag har ont nu! Armen värker minsta rörelsen. Plåstret skall sitta till imorgonkväll så då får jag be Burak dra bort plåstret. Finns inget värre än att dra bort ett plåster, helt seriöst!

Mellan varven jag var hemma under besöken gjorde jag en god frukost. Frukosten är inte detsamma där nere. I alle fall inte tillsammans med Burak. Nu står jag för frukosten, min kära gubbe! Jag vill inte ha ketchup och majonäs på morgonen...

Nu måste jag minsann färdigställa mitt rum så jag inte lämnar det helt vidrigt..

Om

Min profilbild

Rebecka Yücel

Turkietblogg. En blogg om min och min mans liv i Sverige efter livet i Turkiet. Renovering av huset och väntan på en liten i magen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela