Kycklinggryta
Dagens middag blev kycklinggryta!
Med kyckling kan man verkligen göra allt! Idag blev det med lite hetta, samba oelek.
4-6 portioner
Du behöver:
1 kg kycklingfilé
1 pkt bacon
10 champinjoner
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
2 tsk samba oelek
1 hönsbuljong
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 msk kinesisk soja
Salt och svartpeppar
Ev. 1 msk vetemjöl
Så här gör du:
Bryn löken och tillsätt champinjonerna som du skivat i lagom stora bitar. Strimla baconen och tärna kycklingfilén. När det nästan är genomstekt tillsätt grädden, creme fraichen, samba oelek, vitlöken, tomatpurén, hönsbuljong och kinesisk soja. Låta puttra tills kycklingen är helt genomstekt. Smaka av med salt och peppar om du behöver. Jag behövde inte tillsätta varken salt eller peppar, ingredienserna gjorde verkligen sitt! Vill du ha såsen lite tjockare, tillsätt 1 msk vetemjöl.
Servera med ris eller klyftpotatis och en god sallad.