Turkietblogg

Turkietblogg

Måndag 30 april 2012

Publicerad 2012-04-30 13:11:40 i Alanya 2012,

Hejsan allihopa!
Blev inget morgoninlägg idag så det får bli ett eftermiddagsinlägg istället.

Jag sitter för tillfället och tar en liten paus i soffan. Har röjt i vår garderob. Jag och Burak delar på en och det säger ju sig själv att tillslut blir det kaos. Alla våra kläder var helt blandade. Vi har en varsin sida och jag erkänner, Buraks sida har hållt ganska bra ordning. Det var min sida som tillslut välde över. Är ju lite skillnad på klädernas mängd, så att säga. Antaligen håller inte ordningen i sig så länge men det ser bra ut för nu ;)

Hela morgonen har spenderats till fots.
Vi har varit på banken med frågor, sedan skattekontoret för att fixa mig ett skattenummer, sedan tillbaka till en annan bank för att ta ut alla mina pengar för att kunna sätta in på ett nytt, turkiskt bankkonto. Det gick inte ta ut den mängd jag behövde för min bank "spärrar" tydligen det? Inget jag visste. Så vi gick till en bankomat för att ta ut. Nahe, då får jag max ta ut 2000 lira om dagen. Jaha. Jag fick i allefall 2000 lira i näven idag och sedan får jag ta ut 2000 lira imorgon osv... Jädra farande hit och dit men nu har vi i alle fall påbörjat mitt visumfixande. Det känns skönt! Snart är det ju faktiskt dags! Ska bli så skönt när man har den blå boken i näven och sex månader framför sig utan att behöva tänka på sådant här.

Igår var det fotboll igen.
Besiktas mot Fenerbahce som slutade 1-2. De satt långt inne målen men skönt att de vann! Kan dock inte kalla det för en fotbollsmatch. Tror det delades ut 14 gula kort. Men spännande.
Dessutom passade jag på och festa till det lite igår när vi ändå var på ett fotbollscafé. Tog en köftetallrik med pommes. Mumsigt värre! ;)

Vi hörs igen!

Om

Min profilbild

Rebecka Yücel

Turkietblogg. En blogg om min och min mans liv i Sverige efter livet i Turkiet. Renovering av huset och väntan på en liten i magen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela