Fläderblomssaft
Igår gjorde jag fläderblomssaft.
Vi har enormt mycket fläderbuskar på vår mark så jag klippte till på ett.
Har tänkt länge att jag ska testa göra flädersaft. Har aldrig försökt innan.
Du behöver:
40 st fläderklasar, nyplockade
3 st citroner
50 g citronsyra
17 dl socker
1,5 l vatten
Så här gör du:
Lägg fläderklasarna i en stor kastrull. Skala citronen med en potatisskalare och skär sedan själva citronen i tunna skivor. Lägg skalen och skivorna tillsammans med fläderklasarna. I en annan kastrull kokar du upp vattnet och tillsätter sedan sockret tills det har lösts upp. Ta av från värmen och blanda i citronsyran. Häll över det heta sockerlaget över flädern och citronen. Blanda. Täck över och låt dra i kylen 3-4 dagar. Efter de dagarna silar du saften och häller upp i flaskor. Dessa ska sedan förvaras svalt.




