Köfte med Turkiskt ris
Dagens middag består av Köfte och Turkiskt ris!
4-6 personer
Turkiskt ris
När du tillagar turkiskt ris behöver du risoni och ris. Jag tog 2 dl risoni och stekte det i 2 msk smör tills dem fått brun färg. Sedan tillsatte jag 5 dl ris och 14 dl vatten till detta. I med 1 valfri buljongtärning och lite salt. Låt koka på svag värme tills allt vatten är borta. Tack Louise för receptet!
Köfte
Till köften använde jag 1 kg nötfärs tillsammans med 1 ägg, lite vatten och en färdig köftekryddblandning Köfte Harci som jag köpt på Supermarket Migros i Turkiet.
Superenkelt och supergott!
Kryddblandningen som finns att köpa på migros. Finns flera olika men detta är min favorit!

Färdig "rullade" köfte

Stekte på en grill-stek-panna (haha) för att få det godare ;)

Maten är klar!

Mums, mums, mums..
