Turkisk frukost
Något jag ska försöka bevara hem till Sverige är turkisk frukost.
Man kan egentligen välja vad man vill men typiska turkiska är att man har ägg, någon korv, ost, oliver, någon sylt och grönsaker både färska och stekta. Till och med stekt chili används ibland.
När jag och Burak gottar till det har vi vit ost, salamikorv, stekta ägg med endast salt (ibland spicar vi till det med lite chili, jättegott), svarta oliver, jordgubbssylt, tomat och gurka, stekt röd paprika, melon och bröd, såklart!
Vet ni föresten hur gott det är att ta en bit vit ost tillsammans med melon? Ahh! Mums!
Jag tänkte att jag i alle fall skulle göra sådan god frukost på helgerna.
Helgen kan ju inte börja bättre!
Givetvis kommer jag utesluta brödet eller baka ett LCHF bröd.
På vardagarna kan det bli svårt med så stor frukost när jag måste köra hemifrån kl. 06.
Jag får göra en mini turkisk frukost.
Det var så roligt när jag först kom hit och skulle en kväll göra en sallad.
Jag lägger fram allt jag ska ha i salladen på köksbänken.
Jag tar fram sallad, gurka, tomat, lök, persilja, grön paprika och röd paprika.
Burak kollar på mig och några från hans familj kollar på mig också.
Vi hade besök då.
Sedan håller en upp den röda paprikan och frågar Burak om vi verkligen ska ha denna i salladen.
Jag tittar förvånat, paprika är ju hur gott som helst! Klart vi ska ha i den.
Sedan förklarar Burak för mig att det är "frukostpaprikan".
Jag kollar givetvis mycket förvånat tillbaka.
Vadå frukostpaprikan? Liksom..
Nästa morgon steker Buraks brors fru den röda paprikan till frukost.
Jag kollar konstigt.
Ska man verkligen ha stekt paprika på morgonen?
Jag tog en bit paprika i en bit bröd, lite ägg och korv.
Herredgud, det var det godaste jag någonsin ätit på en bit bröd.
Det är numera min favorit på frukostbordet.
Ibland när jag ska göra en lättare lunch steker jag bara röd paprika och äter.
Mina smaklökar dansar efter en sådan upptäckt.
Numera har jag aldrig röd paprika i sallad.
Det är ju "frukostpaprikan" ;)