Turkietblogg

Turkietblogg

Turkiska börek

Publicerad 2012-11-14 13:01:40 i Recept & livsstil,

Om det är något jag vill tipsa om så är det verkligen Börek.
Så enkelt och gott. 
Det är ju som piroger och de är perfekta att ha som tilltugg eller picknick tex. 
 
Jag är en köttälskare så jag valde att steka köttfärs med lite blandat i.
Satte lite sting i det med samba oelek.
Burak tex gillar att ha fetaost med persilja i eller mosad potatis med tomatpuré.
Man kan ha i stort sätt allt! 
 
Jag fick en beställning från brorsan. Jag kör ju LCHF och det bryter jag inte.
Du köper bara vanligt smördeg i frysdisken och väljer valfri fyllning.
Dela brödet och lägg en klick fyllning och tryck till kanterna.
 
Lägg på plåt med bakplåtspapper och pensla med ett ägg.
 
 
In i ugnen på 225 grader, 10-15 min.
Voila!
 
 

Kommentarer

Postat av: Sanna

Publicerad 2012-11-14 19:01:22

Ett tips är att använda filodeg istället för smördeg, filodegen motsvarar ju yufka som de använder där nere till börek!:)

Svar: Ja, jag vet men det fanns tyvärr inte i denna mataffären :(
Rebecka

Postat av: Maria

Publicerad 2012-11-22 20:47:20

Åh ser gott ut, måste testa!
Något tips på god fyllning med köttfärs, förutom det som du nämnde? Tips på kryddor om man ej vill ha för starkt men ändå lite smak? Ha det bra! //Maria

Svar: Egentligen ska man använda filodeg men det fanns inte på mitt market här men smördeg funkar jättebra också! Jag är liite känslig för stark mat så när jag gjorde till mig och Burak använde jag salt och peppar såklart, tomatpuré och persilja. Persilja tycker jag ger en mycket god smak!
Rebecka

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Rebecka Yücel

Turkietblogg. En blogg om min och min mans liv i Sverige efter livet i Turkiet. Renovering av huset och väntan på en liten i magen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela