Topp 10 turkisk mat
Här är min lista av de 10 maträtter jag tycker är absolut godast i Turkiet.
De maträtter som jag tycker alla som åker till Turkiet borde prova på :)
1. Adana kebab - Grillat kött, oftast lamm, med massor av kryddor. Serveras oftast med flera olika sallader och tunnt bröd. Godast smakar det så klart i självaste Adana.

2. İçli Köfte - De gör en deg med köftelik bulgur, ströbröd och vetemjöl och fyller dessa bollar med köttfärs. Sedan friteras detta antingen i olja eller kokas i vanligt vatten.

3. Dolma - Oftast risfyllda men även köttfyllda paprikor, tomater, auberginer och zuccinis.

4. Sarma - Även dessa oftast risfyllda vindruvsblad.

5. Pide - Pide är typ detsamma som den turkiska Lahmacun vilket är turkisk pizza. Tunnt grillade bröd med lammfärs på om det är Pide. Lahmacun kan innehålla olika alternativ.

6. Mercimek çorba - En soppa gjord på röda linser. Med några droppar citron blir den som bäst!

7. Börek - Börek går att göra på hundratals olika sätt. Det är helt enkelt filodeg i tunna lager med någon emellan. Allt från köttfärs, potatis, spenat till ost mm.

8. Manti - Manti är en sorts ravioli som kan serveras som soppa eller med lite yoghurt över.

9. Hamsi - Ansjovis som grillas på grill eller i ugn rullade i lite ströbröd. En god sallad till det och lite bröd. Mums!

10. Zeytinyağlı taze fasulye - Brytbönor som i en liten gryta på tomat, lök och olivolja. Serveras oftast med turkiskt ris.
