Lövbiff i krämig svampsås
När det kommer till pastasås är jag otroligt dålig på att variera mig.
Man kör det säkra kortet med köttfärssås. Egentligen är man dum för det finns ju tusen olika sätt att göra en god pastasås på. Man kan ju ha vegetariskt, fisk och skaldjur, skinka eller oxkött. Det är bara att experimentera. Det gjorde jag och det resulterade i en bombsäker middag som kommer gå hem hos alla. Man kan ha den till vardags och fest.
Lövbiff i krämig svampsås
5 skivor lövbiff
10 färska champinjoner
½ purjolök
1 vitlöksklyfta
4 dl matlagningsgrädde
1 svampbuljongtärning
Salt
Svartpeppar
Soja
Fräs purjolöken och vitlöken i en panna tills de fått fin konsistens. Skiva champinjonerna i bitar och tillsätt i pannan. När det gojsat till sig, strimlar man lövbiffen och lägger i. Tillsätt matlagningsgrädden och buljongtärningen. Smaka av om du behöver mer salt och ev. lite svartpeppar. Någon droppe soja är bra för att såsen ska få lite färg. Låt puttra en stund. Servera med tex. bandspagetti fullkorn.